Beste private bankers en wealth managers van Europa

18 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Eind deze maand worden de ‘Wealth Management Awards’ uitgereikt aan de 'beste' private bankers en wealth managers van Europa. De award is een initiatief van het magazine Spear's, een platform dat zich richt op de extreem rijken, de zogenaamde ultra-high-net-worth (UHNW) community. De shortlist bevat geen enkele Nederlandse bankier, private bank of vermogensbeheerder.

De uitreiking vindt op 29 oktober plaats in het decadente Londense Savoy Hotel.

Private banking
Voor de uitverkiezing van ‘Private Banker of the Year’ zijn zeven mensen geselecteerd: Jim Bouley van Merrill Lynch/Julius Baer, Julian Cooper van Barclays, Etienne d'Arenberg van Mirabaud, Charles Hoare Nairne van C Hoare & Co, Charlie Hoffman van HSBC Private Bank, Giovanni Revedin van JP Morgan en Helen Watson van Rothschild.

Spears Wealth Management Awards

Voor de award ‘Private Bank of the Year’ dingen ondermeer Barclays, Citi Private Bank, HSBC Private Bank, Julius Baer en Schroders Private Bank mee.

Vorige maand bleek uit een Nederlands onderzoek van Incompany dat Rabobank en dochter Schretlen & Co als beste private banks in Nederland worden beschouwd. Zie het artikel ‘Rabo, Schretlen en Insinger beste in Private Banking’ voor meer informatie.

Asset management
Op de shortlist voor beste asset managers staan onder meer professionals van Fleming Family & Partners, Lord North Street, Capital Generation Partners en Stanhope Capital.