Achmea, DNB, ING en SNS meest gezinsvriendelijk

16 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Achmea, De Nederlandsche Bank (DNB), ING en SNS REAAL mogen zich één van de beste werkgevers voor werkende ouders noemen. Dit blijkt uit de ‘Loflist 2013’, een onderzoek naar de gezins-vriendelijkheid van werkgevers door zakenplatform Lof.

Jaarlijks meet Lof de manier waarop werkgevers werkende ouders ondersteunen en de doorstroom van deze ouders bevorderen. Het onderzoek kijkt naar aspecten als flexibiliteit, verlof, kinderopvang, work/life balance, beleid, doorstroom van vrouwen, organisatiecultuur en persoonlijke ontwikkeling. Dit jaar hebben 27 werkgevers meegedaan aan het onderzoek (2012 = 54 werkgevers), waaronder 4 bedrijven actief in de bankensector. Een overzicht van de scores van deze bedrijven:

Loflist 2013 - Banken

De top 3 bedrijven in de categorie werkgevers met meer dan 250 medewerkers bestaat uit adviesbureau Accenture, Shell en Kadaster, dat zelfs op alle onderdelen de hoogste score heeft behaald. Higher & Company, een boutique HR consultancybureau uit Utrecht, is verkozen tot de beste werkgever binnen de categorie organisaties met minder dan 250 medewerkers.