Rabo introduceert overboeken zonder Random Reader

07 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vanaf september is het voor klanten van de Rabobank mogelijk om via hun mobiel bankieren app geld over te maken naar onbekende rekeningen zonder daarbij gebruik te hoeven maken van de Random Reader. Tot dusver was bij de eerste overboeking een identificatie vereist met de Random Reader. De apps van ING, ABN AMRO en Triosdos Bank werken al langer met een identificatiecode in plaats van een reader.

Geld overmaken zonder Random Reader

Voor klanten van de Rabobank is het niet meer noodzakelijk om altijd de Random Reader bij zich te hebben. Vanaf september is de app van de bank voldoende om tot €250 geld over te maken naar onbekende rekeningen. Daarmee wordt één van de grootste beperkingen van de Rabo app opgeheven. De apps van ING, ABN AMRO en Triodos Bank werken al langer met een identificatiecode in plaats van een reader. Voor betalingen naar onbekende rekeningen is bij SNS Bank, ASN Bank en Regio Bank nog een wel digipas nodig.

Rabo app introduceert overboeken zonder Random Reader

Mobiele aankopen met Rabo app

Daarnaast zegt Rabobank op korte termijn te komen met nog een update van hun app. Klanten van de Rabobank kunnen na deze update via de app online aankopen doen en direct betalen met iDEAL.