Delta Lloyd financiert overname ZA met uitgifte aandelen

27 september 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Delta Lloyd heeft 4 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. Met de opbrengst van bijna €63 miljoen gaat Delta Lloyd de overname van de Belgische verzekeraar ZA Verzekeringen betalen. Dat meldt de bankverzekeraar.

Het is bijzonder opvallend dat Delta Lloyd daarvoor de markt opgaat. Tijdens de aankondiging van de overname maakte Delta Lloyd geen financiële details bekend.

Op de beurs dinsdag 24 september jl. sloot Delta Lloyd af met een koers van €15,74 per aandeel. De nieuwe aandelen werden net tegen die prijs verkocht, wat €62,96 miljoen oplevert, schrijft de Belgische krant De Tijd.

ABN AMRO en Morgan Stanley begeleiden de aandelenuitgifte. Zij traden op als ‘joint global coordinators’ en ‘joint book runners’. De nieuwe aandelen werden via een versnelde bookbuilding uit gegeven.

Delta Lloyd - ZA

Delta Lloyd wil ZA Verzekeringen integreren in Delta Lloyd Life, zo maakte de bankverzekeraar tijdens de aankondiging van de overname bekend. Daarnaast hebben de klanten van ZA Verzekeringen een profiel dat interessante commerciële mogelijkheden biedt. Delta Life biedt pensioenoplossingen die goed aansluiten bij het klantsegment van de welgestelde particulieren, waar ZA Verzekeringen de laatste jaren een sterke groei heeft gerealiseerd.

Hoewel relatief klein van omvang, was de uitgifte van 4 miljoen nieuwe aandelen verrassend, stelden analisten van ING. “We werden verrast door de beslissing en timing en hadden deze niet verwacht”, aldus ING analisten. “De emissie zal mogelijk leiden tot enkele vragen over de ontwikkeling van de solvabiliteit van Delta Lloyd sinds het begin van het derde kwartaal tot nu.”

De reden voor de kapitaaloperatie is dat Delta Lloyd zijn solvabiliteit wil versterken. Het doel is 200%, het dubbele van het wettelijke minimum, zegt woordvoerster Anneloes Geldermans. “Dit is één van de redenen waarom wij deze overname financieren met de uitgifte van aandelen.”