ABN AMRO: Pinnen buiten Europa standaard uit

06 november 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voor klanten van ABN AMRO die het afgelopen jaar niet buiten Europa hebben gepind, wordt pinnen buiten Europa vanaf 20 januari 2013 standaard ‘uit’ gezet. Ook Rabobank heeft besloten om pinnen buiten Europa standaard uit te zetten voor haar klanten.

Snel en eenvoudig te wijzigen

Klanten hebben de mogelijkheid dit snel en eenvoudig zelf te wijzigen via internetbankieren dan wel telefonisch of via een kantoor. Klanten worden hierover vanaf vandaag per brief of bankmail geïnformeerd. Voor de meeste klanten wordt pinnen buiten Europa standaard ‘uit’ gezet maar voor ongeveer 10% procent van de klanten die regelmatig de pas buiten Europa gebruiken verandert er niets.

Voorkoming van skimming fraude

ABN AMRO neemt deze aanvullende maatregelen enerzijds omdat klanten hebben aangegeven graag zelf het gebruik van hun betaalproducten in te regelen en anderzijds om klanten beter te beschermen tegen skimming fraude. Bij deze vorm van fraude met de betaalpas proberen criminelen met een gekopieerde betaalpas geld op te nemen buiten Europa. Dat is nu minder makkelijk voor ze en daarmee wordt een hoop schade en ongemak voorkomen.

Ook overboeking naar buitenlang via internetbankieren standaard uit

Gijs Schreuder, Directeur Particulier Betalingsverkeer ABN AMRO: ‘Om internetbankieren verder te beveiligen heeft de bank eind augustus al voor de meeste klanten de mogelijkheid om geld over te maken naar het buitenland standaard ‘uit’ gezet. Dat heeft bijgedragen aan een forse afname van het aantal fraude gevallen. Met de maatregel die we nu nemen voor de betaalpas verwachten we ook schade door skimming verder terug te dringen’.

De aanpassingen van internetbankieren en de betaalpas zijn onderdeel van een pakket aan maatregelen die ABN AMRO introduceert om klanten beter te beschermen tegen fraude. ABN AMRO adviseert klanten te allen tijde ook zelf veiligheidsmaatregelen te nemen. Meer informatie daarover is op de website van de bank te vinden.