Goldman Sachs benoemt Marty Chavez tot nieuwe CIO

17 september 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Goldman Sachs heeft Martin Chavez benoemd tot nieuwe Chief Information Officer. De huidige CIO,  Steven Scopellite, gaat na 28 jaar met pensioen. Dat blijkt uit een interne memo van de investment bank.

Chavez is nu co-chief operating officer van Goldman's equity divisie. In 1993 kwam hij in dienst bij Goldman Sachs binnen de divisie Currency & Commodities en kwam al snel bekend te staan om zijn technologische en analytische vaardigheden. In 2006 werd hij benoemd tot partner. Chaves heeft een PhD in Medical Information Sciences en daarnaast heeft hij computerwetenschappen gestudeerd aan Harvard.

"Chaves zal zich inzetten om met effectieve en innovatieve technologieën in de behoefte van onze klanten te voorzien", aldus Chief Executive Lloyd Blankfein, Chief Operating Officer Gary Cohn en Chief Financial Officer Harvey Schwartz in de interne memo.

Goldman Sachs - Hudson River

De wijziging van de CIO positie bij Goldman Sachs komt in een tijd dat banken ingrijpende technologische veranderingen ondergaan in reactie op nieuwe regelgeving. Daarnaast spenderen investment banks miljarden in het upgraden van hun technologie om grotere handelsvolumes in elektronische vorm mogelijk te maken.