Barclays, ING en EY betrokken bij Campbell Soup deal

05 september 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

CVC Capital Partners voert “exclusieve en afrondende” gesprekken om de meeste onderdelen van de Europese business van levensmiddelenbedrijf Campbell Soup te kopen. Hoewel financiële details van de deal niet worden vrijgegeven, schatten analisten de waarde van de transactie op meer dan €400 miljoen, inclusief schuld. De transactie wordt begeleid door diverse adviesbureaus, advocatenkantoren, en zakenbanken, waaronder Barclays, ING en EY.

Campbell Soup is een van de grootste en bekendste producent van blikken soep en sauzen in de wereld. De producten worden verkocht in vrijwel alle landen ter wereld. Wereldwijd werken er bijna 30.000 personen bij het levensmiddelenbedrijf.

Campbells--ING-Barclays

Private-equitybedrijf CVC is dichtbij de koop van de merken in Frankrijk, Duitsland, Zweden en België en daarnaast nog vier fabrieken in Europa. De beoogde business unit is gevestigd in Puurs, België, waar zo’n 1.300 mensen werken. Merken die binnen de overname zullen vallen, zijn Liebig en Royco in Frankrijk, Eraasco in Duitsland, en Devos Lemmens in België.

Koper: CVC

CVC wordt op juridisch vlak geadviseerd door advocatenkantoren Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, Clifford Chance en Freshfields Bruckhaus Deringer. Barclays verzorgt schuldfinanciering en Leopold Capital Partners provides corporate finance diensten. Big 4 kantoor EY is adviseert het private-equitybedrijf op het gebied van transactiediensten, waaronder marktanalyse en commerciële due diligence.

Verkoper: Campbell Soup

Allen & Overy staat Campbell Soup bij als juridisch adviseur, terwijl ING schuldfinanciering biedt.