Jean Frijns nieuwe president commissaris Delta Lloyd

02 september 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Jean Frijns is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Delta Lloyd Groep. Per 1 januari 2014 volgt hij de huidige voortzitter René Kottman op.

Jean Frijns

Jean Frijns is hoogleraar Beleggingsleer aan de Vrije Universiteit. Daarvoor was hij onderdirecteur bij het CPB en verantwoordelijk voor de beleggingsafdeling bij pensioenfonds ABP. Sinds 2012 is Frijns lid van de Raad van Commissarissen van Delta Lloyd Groep. Daarnaast is hij commissaris bij onder andere FMO (voorzitter), Kas Bank  (vicevoorzitter) en IMC. Ook is Frijns lid van Evaluatie Commissie Nationalisatie SNS REAAL. Eerder gaf Frijns leiding aan de Monitoring Commissie Corporate Governance Code.

Delta lloyd - Jean Frijns

René Kottman

René Kottman heeft een lange staat van dienst als toezichthouder van Delta Lloyd Groep. Hij begon in 1997 als commissaris van Nuts OHRA Beheer, dat in 1999 met Delta Lloyd fuseerde en waarmee hij de overstap als commissaris naar Delta Lloyd maakte. In 2006 werd hij voorzitter van de Raad van Commissarissen. Bij de beursgang van Delta Lloyd Groep in 2009 zegde hij toe om nog voor 4 jaar president commissaris te blijven en zo de stabiliteit in de eerste jaren na de beursgang te borgen.

"Wij zijn dankbaar voor de deskundigheid, degelijkheid, betrokkenheid en rust welke René Kottman de afgelopen 17 jaar als commissaris heeft ingebracht en de voortreffelijke wijze waarop hij het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen heeft vervuld. René heeft een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de Groep bij de fusie tussen Delta Lloyd en OHRA, de relatie met de Britse voormalige grootaandeelhouder Aviva, de beursgang in 2009 en de wijze waarop Delta Lloyd solide door de crisis laveert. Ik zie het als een voorrecht het voorzitterschap van hem te mogen overnemen", aldus Frijns.