Dubbele groeicijfers en meer klanten voor Triodos Bank

29 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Triodos Bank weet in moeilijke economische tijden dubbele groeicijfers neer te zetten. De duurzame bank heeft in het eerste halfjaar van 2013 een nettowinst stijging gerealiseerd van 35% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2012.

Dubbele groeicijfers

De nettowinst van Triodos Bank bedraagt €13,4 miljoen, een stijging van 35% ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Deze stijging is met name een gevolg van de groei van het aantal klanten met 9% (40.000 klanten). "Consumenten blijven kiezen voor positieve verandering, duurzaamheid en bewuster omgaan met hun geld", aldus directievoorzitter Peter Blom.

Daarnaast daalde de benodigde voorzieningen voor probleemkredieten tot €5,5 miljard ten opzichte van €12,4 miljoen in dezelfde periode van 2012. Het totaal beheerd vermogen, bestaande uit Triodos Bank, de beleggingsfondsen en Private Banking, is toegenomen met 10% tot €8,9 miljard.

Triodos Bank

De groei van de kredietportefeuille blijft met 5% achter op de groei die vorig jaar werd gerealiseerd (8%). "De economische situatie in Europa leidt tot minder vraag naar financieringen en vertraagde ook de opname van een aantal kredieten. Ook duurzame ondernemingen zijn in het huidige economische klimaat voorzichtig bij het aangaan van financiële verplichtingen", aldus Blom.

Tier 1 kernkapitaal ratio van 16,9%

Triodos Bank heeft een Tier 1 kernkapitaal ratio van 16,9%. De leverage ratio, berekend volgens de nieuwste Basel III richtlijnen, is 8,7% en is daarmee aanzienlijk beter dan de 3% die nu als minimumverplichting wordt overwogen voor Europese banken.