ASN Bank positief kritisch over Energieakkoord

19 juli 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ASN Bank is positief kritisch over het op 12 juli gesloten Nationaal Energieakkoord voor Duurzame Groei. Volgens de duurzame bank zijn er belangrijke winstpunten zoals de erkenning dat de overgang naar een duurzame energievoorziening de economie stimuleert. Een kritische noot heeft ASN Bank over het naar beneden bijstellen van de doelstelling voor de CO2-reductie.

Winstpunten van het Energieakkoord

Volgens ASN Bank is het eerste belangrijke winstpunt het brede draagvlak voor het standpunt dat het klimaat-probleem vraagt om duurzame oplossingen. Ten tweede is de bank verheugd dat alle partijen erkennen dat de overgang naar een duurzame energievoorziening niet alleen nodig is om de CO2-uitstoot te verminderen, maar ook de economie stimuleert. Ten slotte vindt de bank het belangrijk dat breed is doorgedrongen hoe complex het klimaatprobleem is, en hoe ingewikkeld het is om het op te lossen. "Het is goed dat zoveel partijen ervan zijn doordrongen dat we dit probleem alleen samen kunnen oplossen" aldus ASN Bank in een persbericht.

ASN BANK - Energieakkoord

Kritische noot

Een duidelijk kritische noot heeft ASN Bank over het uitstel van de doelstelling voor de CO2-reductie. Oorspronkelijk zou 16% hernieuwbare energie zijn gerealiseerd in 2020. Nu lijkt dat volgens de plannen slechts 14% te zijn, terwijl Nederland op dit vlak toch al achterloopt bij de rest van Europa, aldus ASN.

"Wat het akkoord gaat opleveren, is afhankelijk van de manier waarop het wordt uitgewerkt en gerealiseerd. Het schetst in grote lijnen hoe Nederland gaat inzetten op energiebesparing en duurzame energie. Wij hebben op diverse manieren bijgedragen aan de discussie over het Energieakkoord. Dat blijven we ook doen bij de uitwerking ervan".