Obvion start online hypotheekdossier voor starters

04 juli 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Obvion biedt klanten, die zich oriënteren op een hypotheek, de mogelijkheid zelf een persoonlijk hypotheekdossier op te bouwen, waarin zij inzicht krijgen in hun eigen wensen, mogelijkheden en risico’s. Na deze zelfstandige oriëntatie kan de klant een adviseur kiezen en de ingevulde gegevens digitaal delen met deze adviseur. Op deze manier wordt het financieel bewustzijn van de klant vergroot, zijn zowel klant als adviseur optimaal voorbereid op het adviesgesprek en worden de advieskosten gedrukt.

Obvion introduceert MijnHypotheekStart. Een nieuwe, onafhankelijke online omgeving, speciaal gericht op starters op de woningmarkt die gebruik willen maken van onafhankelijke adviseurs. Starters krijgen dankzij MijnHypotheekStart meer inzicht in hypotheken en kunnen zich daardoor beter voorbereiden op het adviesgesprek.

 Obvion - MijnHypotheekStart

“We zien dat de consument in beweging is en dat zijn behoeften op dit moment snel veranderen. Consumenten worden steeds zelfwerkzamer. Zij willen, ook als het gaat om hypotheekproducten, op een eenvoudige en toegankelijke manier, zelf een aantal zaken regelen voordat zij het gesprek met de adviseur aangaan. Met de nieuwe online dienst MijnHypotheekstart, maar ook MijnObvion helpen we de klant zijn financieel bewustzijn te vergroten. Het mooie aan de dienst is, dat ook hier weer de keuze bij de klant ligt; hij is niet verplicht zijn hypotheek onder te brengen bij Obvion”, aldus Cynthia Tulp marketingmanager bij Obvion.

Klanten kunnen bij MijnHypotheekStart in de oriëntatiefase vanuit een specifieke woonwens indicatieve berekeningen maken voor de benodigde hypotheek en de bijbehorende maandlasten. Ook krijgen zij een eerste inschatting van inkomensrisico’s bij overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. En kunnen zij benodigde stukken uploaden.