Kantoorpand ASN Bank verkrijgt energielabel A

02 juli 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het kantoorpand van ASN Bank in Den Haag heeft, na een grondige renovatie, het energielabel A verkregen. ASN Bank heeft daarmee het in 2011 aangekochte kantoorpand met energielabel G met succes verduurzaamd tot een energiezuinig kantoor, dat weer jaren meekan.

ASN Bank is sinds 1 april 2012 gevestigd in een kantoorgebouw aan de Bezuidenhoutseweg.

Bestaand in plaats van nieuwsbouw
In 2011 heeft ASN Bank, vanuit haar duurzame missie, gekozen voor de koop en renovatie van een bestaand, leegstaand kantoorgebouw in plaats van nieuwbouw. "Door een ouder pand duurzaam te verbouwen kan het weer decennia mee. Hergebruik van bestaande bouw is bovendien meer maatschappelijk verantwoord dan een nieuw pand laten bouwen"aldus de bank in een persbericht.

ASN Bank - Energielabel A

Van energielabel G naar A
Het pand had oorspronkelijk energielabel G. Na de verbouwing kreeg het pand het A-label dankzij onder meer de goede isolatie, HR++ beglazing, warmteterugwinning, energiezuinige verlichting, zonnepanelen en stadsverwarming. De duurzame bank is van plan om die laatste op termijn te vervangen door een nog zuiniger warmte-koude-installatie. Ook krijgt het pand dit jaar nog een grijswatercircuit.