AFM: 6000 dienstverleningsdocumenten aangemaakt

28 juni 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Financiële dienstverleners hebben tot nu toe ongeveer 6000 Dienstverleningsdocumenten (DVD) aangemaakt met de speciale softwareapplicatie, de DVD-generator. Dit meldt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Financiële instellingen hebben tot en met 7 juli de tijd om een DVD te maken.

De AFM verwacht dat veel partijen dit in de laatste week doen. Door de verwachte drukte kan het lastiger zijn om snel antwoord op uw vragen te krijgen. Het advies is dan ook om nu al aan de slag te gaan.

AFM - Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument
Het Dienstverleningsdocument moet de klant inzicht geven in de aard en de reikwijdte van de dienstverlening evenals de beloning die hier tegenover staat. Op deze manier moet het voor de klant eenvoudiger worden om diensten en kosten van verschillende adviseurs te vergelijken.

DVD-generator
In eerdere berichtgeving gaf de AFM aan dat financiële ondernemingen vanaf 1 juni 2013 gebruik kunnen maken van de ‘DVD-generator’. Met de DVD-generator kunnen financiële ondernemingen zelf gemakkelijk een DVD maken dat voldoet aan de wettelijke eisen die vanaf 1 juli 2013 gelden.