Salarisonderzoek

Om inzicht te krijgen in de arbeidsvoorwaarden in de Nederlandse consultingindustrie, heeft Consultancy.nl in 2013 de handen ineengeslagen met de HRM-praktijk van Berenschot en een onderzoek gelanceerd naar de primaire (o.a. vast salaris, dertiende maand en bonussen) en secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. vakantiedagen, overurenbeleid, leaseregelingen, openbaar vervoerbeleid, enz) van consultants.

Meer dan 700 consultants uit de top van de Nederlandse adviesbranche – verspreid over alle sectoren en vakgebieden – hebben deelgenomen aan het onderzoek. Naast het leveren van inzicht in de salarissen en secundaire voorwaarden, kijkt het onderzoek tevens naar de baantevredenheid, work-life balans, verwachtingen voor de arbeidsmarkt, de redenen waarom consultants hun baan houden/opzeggen, evenals naar een verzameling van andere HR thema’s.

Het onderzoek, getiteld ‘Consulting HR Market Report’ (‘Consultancy Salarisonderzoek’), kan gedownload worden via deze link. De volgende editie van het onderzoek wordt in 2016 gelanceerd.