ASN Bank stimuleert duurzame doeners met Wereldprijs

13 november 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 8 november maakte ASN Bank de winnaars bekend van de ASN Bank Wereldprijs. Met de ASN Bank Wereldprijs stimuleert de bank duurzame doeners. Deelnemende projecten zijn ondernemend, innovatief en creatief en hebben een grote impact op de samenleving. Alle projecten passen binnen een van de vier duurzame thema’s van de ASN Bank: eerlijke handel, tegen kinderarbeid, duurzame energie en vrede & veiligheid.

De vijf winnaars krijgen een bedrag van tienduizend euro om hun project succesvol te maken. De winnaars zijn:

Fair Friends (eerlijke handel)

Oprichten van een modern, toonaangevend online platform voor eerlijke, verantwoorde producten van aanbieders die ondernemen met hoofd, hart en handen, gecombineerd met werving van fondsen voor goede doelen.

Ontwikkeling van zeer efficiënte computeronderdelen (duurzame energie)

Het ontwikkelen en bouwen van een computervoeding die minder energie verliest en daardoor veel zuiniger is, en die vrij (via open source) beschikbaar komt.

My Louis (tegen kinderarbeid)

Duurzame vuilniszakken verkopen om projecten te financieren die als doel hebben een beter toekomstperspectief voor jongeren in sloppenwijken te creëren.

The Art of Peace (vrede & veiligheid)

Een talentencentrum opzetten waar Somalische jongeren hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen, onder leiding van bevlogen kunstenaars en artiesten.

Publieksprijs: COLT

Het publiek koos uit de twintig projecten de winnaar van de publieksprijs: Colt Solar Project. COLT is een Nederlands-Cambodjaanse non-gouvernementele organisatie die straatkinderen opvangt. In augustus 2011 is Colt gestart met een zonne-energieproject om kinderen en volwassenen in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom-Penh bewuster te maken van duurzame energie en te besparen op energiekosten.