F&C beheert duurzame indexfondsen Theodoor Gilissen

06 juni 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

TG Fund Management, een dochter van Theodoor Gilissen, gaat verder in het verduurzamen van haar maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid. Theodoor Gilissen zet een nieuwe stap  in het verduurzamen van haar beleggingsaanbod door de aanstelling van F&C voor het uitvoeren van engagementactiviteiten.

Sinds 2003 biedt Theodoor Gilissen het Sustainable World Index Fund aan en heeft hier in 2010 varianten voor Europa en Noord-Amerika aan toegevoegd. TG Fund Management heeft een vergunning van AFM voor het aanbieden en beheren van beleggingsfondsen.

Paul Broholm, directeur Investments Theodoor Gilissen: “Door de aanstelling van F&C gaan wij een stap verder in het maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid. Dit laat zien dat duurzaam indexbeleggen helemaal niet ‘passief’ is. F&C’s Governance & Sustainable Investment team geeft wereldwijd uitvoering aan het engagementbeleid. Door een gedetailleerde rapportage krijgt Theodoor Gilissen inzicht in potentiële duurzaamheidrisico’s binnen de indexfondsen”.

Ben Kramer, Executive Director van F&C Netherlands: “Wij zijn zeer verheugd dat TG Fund Management ons heeft aangesteld. Wij voeren al ruim 13 jaar wereldwijd de dialoog met ondernemingen waarin wordt belegd over duurzaamheidrisico’s en -kansen. Met een totaal belegd vermogen onder engagementadvies van € 112 miljard en €3,8 miljard in ethische beleggingsfondsen is F&C een toonaangevende speler. Ook de aanstelling door TG Fund Management bevestigt dat maatschappelijk verantwoord advies en beleggen tot de kern van F&C’s bedrijfsstrategie behoort”.