Triodos twee jaar op zoek naar duurzame commissaris

30 mei 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

De Raad van Commissarissen van Triodos Bank is al enige tijd op zoek naar een opvolger voor Hans Voortman, die op 17 mei 2013 zijn derde termijn als lid en voorzitter van de Raad heeft afgesloten. Het vinden van een geschikte opvolger met voldoende bestuurlijke bancaire ervaring en die op een geloofwaardige wijze de duurzame principes van Triodos kan uitdragen, blijkt in de praktijk lastig te vinden. Dit blijkt uit het verslag van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Triodos Bank op 17 mei jl..

Zoektocht naar ervaren en duurzame commissaris duurt voort
De zoektocht van de duurzame bank naar een geschikte opvolger van Hans Voortman duurt nu al twee jaar. “Het blijkt een lastige combinatie, ervaring in de bankensector en affiniteit met onze duurzame doelstellingen”, aldus een woordvoerder van de bank tegen de Volkskrant. “We hebben met diverse kandidaten gesproken. Soms haakten zij af, soms hadden wij er geen goed gevoel bij. Daarom hebben we de huidige voorzitter herbenoemd.”

Triodos Bank - Duurzame bankier

Wettelijke termijn verstreken
Volgens de regels voor goed bestuur mag een commissaris maximaal 12 jaar in functie blijven. Ondanks dat de wettelijke maximale termijn van Hans Voortman als lid van de Raad van Commissarissen is verstreken, heeft de Raad Hans Voortman gevraagd om zijn functie als voorzitter nog één jaar voort te zetten.

De Raad van Commissarissen van Triodos Bank bestaat uit acht leden:
Hans Voortman, Voorzitter
Margot Scheltema, Vice-voorzitter
David Carrington
Marcos Eguiguren Huerta
Marius Frank
Mathieu van den Hoogenband
Jan Lamers
Carla van der Weerdt