ING Twyp delft onderspit tegen soortgelijke betaalapps

24 november 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Nog geen jaar na de introductie van Twyp - een app waarmee gebruikers geld aan elkaar kunnen overmaken via hun contactenlijst - stopt ING met de betaalapp. Het gebruik van Twyp valt tegen. Volgens ING komt dit doordat klanten niet de toegevoegde waarde van een aparte app zien. Daarnaast heeft Twyp te maken met veel concurrentie van vergelijkbare apps zoals Tikkie van ABN AMRO, Slice van Bunq, GRPPY van Rabobank en onlangs kwam een start-up met Florin. Deze apps bieden meer functionaliteiten dan Twyp en voor deze apps is het niet nodig dat de ontvanger ook de app heeft geïnstalleerd.

Twyp stopt 
Twyp stopt per 15 december 2016 in Nederland. De app werd in januari 2016 door ING in Nederland gelanceerd en is sindsdien 46.000 keer geïnstalleerd. Ter vergelijking, Tikkie van ABN AMRO is sinds april dit jaar 150.000 keer geïnstalleerd. In Spanje is Twyp van ING met ruim 300.000 gebruikers wel succesvol en blijft de app in de markt.

Volgens ING betekent innoveren het verder ontwikkelen van succesvolle innovaties, maar ook stoppen met producten en diensten die onvoldoende aansluiten bij de behoefte van klanten.

ING Mobiel bankieren app een betere oplossing
De ING Mobiel Bankieren App wordt goed gewaardeerd door klanten en er worden voortdurend nieuwe functionaliteiten aan de app toegevoegd zoals recent het betaalverzoek. Hiermee kunnen klanten van ING en andere Nederlandse banken elkaar snel onderling (terug)betalen via onder andere WhatsApp, sms en e-mail. Daardoor is een aparte app, die niet gekoppeld is aan je betaalrekening, voor onderlinge betalingen niet nodig.