Startup lanceert vriendengroep betaalapp Florin

22 augustus 2016 Banken.nl 1 min. leestijd

Opnieuw is er een nieuwe betaalapp op de markt verschenen. Startup Florin wil de betaalmarkt veroveren met zijn gelijknamige betaalapp. De app onderscheidt zich van concurrenten door middel van onder meer een chatfunctie en de sfeer van een sociaal platform.

Nadat zij eerder de app IVAN lanceerden, die het gebruik van IBAN-nummers probeerde te vereenvoudigen, komen dezelfde makers nu met Florin. Florin is een betaalapp die de concurrentie moet aangaan met eerder gelanceerde apps als Twyp en Tikkie, maar is in tegenstelling tot deze twee niet in handen van een bank. De app is ontwikkeld door drie vrienden, die met hun startup gevestigd zijn in B.Amsterdam, een van de startup hubs in Nederland.

Florin

Hoewel Florin qua functionaliteit het meest op Tikkie lijkt, wil de app meer zijn dan alleen een manier om betaalverzoeken te versturen. Net als bij Tikkie kan een gebruiker van Florin via WhatsApp betaalverzoeken sturen naar familie, vrienden of kennissen – ook als die geen gebruik maken van de app. Dit betaalverzoek komt in de vorm van een iDEAL betaling. Maar in plaats van een overzicht van openstaande rekeningen, geeft Florin een overzicht van groepsgesprekken waarin vrienden met elkaar kunnen praten over het betalen van bijvoorbeeld gezamenlijke vakanties, restaurantrekeningen en voorgeschoten bioscoopkaartjes. Ook kunnen aan de betaalverzoeken emoji’s worden geplakt, om aan te geven waarvoor de betaling is.

“Tikkie is meer een feature, Florin moet een betaalplatform worden”, vertelt CEO Bas de Vries (20) tegenover Bright.nl. Hij laat weten dat Florin ambitieuze plannen heeft: “We zijn naïef genoeg om te denken dat we de bankwereld op z'n kop gaan zetten met deze app.”