BNP Paribas benoemt Daniel Thielemans tot CEO NL

26 oktober 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BNP Paribas heeft per 1 oktober een nieuwe CEO & Country Head voor haar activiteiten in Nederland. Daniel Thielemans, voormalig CEO van Fortis Bank in de UK, heeft Anne Marie Verstraeten vervangen. Verstraeten is op haar beurt benoemd tot CEO & Country Head UK.

Daniel Thielemans is een ervaren bancaire professional van Belgische komaf met verschillende internationale functies op zijn CV. Hij begon zijn carrière in 1978 in België bij de Generale Bank. Door de jaren heen klom hij in rang tot hij in 1993 CEO werd van de vestiging in Londen en in 1997 van de vestiging in New York. In 1998 ging Thielemans aan de slag bij Fortis Bank waar hij werd aangesteld als Managing Director van de Corporate Banking tak. Na verscheidene commerciële functies werd hij in 2007 benoemd tot CEO van Fortis Bank in de UK. Eind 2009 nam hij afscheid van de bank, en werkt sinds januari 2010 als Auditeur Generaal voor BNP Paribas in Brussel.

BNP Paribas

Thielemans is recentelijk benoemd tot CEO & Country Head voor de Nederlandse activiteiten van BNP Paribas. In Nederland is de van oorsprong Franse bank actief met onder meer Corporate & Institutional Banking, Investment Partners (asset management), Arval (wagenparkbeheer), Leasing Solutions, Factor (factoring), Cardif (verzekeringen) en Real Estate (vastgoedadvies). Thielemans is per 1 oktober benoemd en vanaf die datum verantwoordelijk voor alle Nederlandse entiteiten. Bovendien geeft hij persoonlijk leiding aan het Nederlandse BNP Paribas Corporate & Institutional Banking team.

Voor de benoeming van Thielemans werd de functie van CEO & Country Head Nederland bekleed door Anne Marie Verstraeten. Verstraeten heeft deze functie echter verlaten, omdat zij benoemd is tot CEO & Country Head voor BNP Paribas in de UK.