ABN AMRO opnieuw beste zakenbank volgens managers

24 oktober 2016 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO is volgens Nederlandse managers de beste financiële dienstverlener van 2016. In 7 van de 15 categorieën uit het onderzoek van MT Finance wist ABN AMRO de koppositie te pakken. ING won in de categorie Private Equity en Rabobank is op het gebied van Risk Management als beste bekroond. Naast de verkiezing als beste zakenbank is dit jaar ook beste CFO van Nederland gekozen. Kees van Dijkhuizen van ABN AMRO komt als beste CFO van Nederland naar voren. Patrick Flynn - CFO van ING - staat op de vijfde plek in deze ranking. 

MT Finance onderzoek
Sinds 2001 doet zakenblad Management Team onderzoek naar de kwaliteit van dienstverlening van financiële dienstverleners. Het onderzoek (‘MT Finance’) neemt de dienstverlening van accountants, banken, private equitypartijen en overige financiële dienstverleners onder de loep. In totaal wordt onderscheid gemaakt tussen 15 categorieën*.

Aan de 2016-editie van het onderzoek deden meer dan 650 managers mee, een toename van 32% ten opzichte van 2015. Zij kregen de vraag voorgelegd welke dienstverleners ze zouden aanbevelen aan hun mede-managers, waarbij ze een top-3 konden samenstellen. Ook werden de deelnemende bestuurders gevraagd naar hun oordeel over drie aspecten van de partij die ze het meest aanbevelen: klantgerichtheid, productleiderschap en de kwaliteit van de uitvoering (conform het model van Treacy en Wiersema).


ABN AMRO de grote winnaar
Het tijdschrift MT Finance maakte vorige week de resultaten van het jaarlijkse MT Finance-onderzoek naar de beste financiële dienstverleners van 2016 bekend. ABN AMRO behoudt haar positie als nummer 1 voor het vierde jaar op een rij en staat in zeven categorieën op de eerste plaats.

RvB-lid Joop Wijn: “We willen voor bedrijven de beste zakenbank zijn. Voor het vierde opeenvolgende jaar bevestigen onze klanten dat we die ambitie waarmaken. We bedanken onze klanten voor hun vertrouwen en waardering. Het is een compliment voor alle collega’s van Corporate Banking en de betrokken functions. Ik vind het geweldig dat iedereen zich zo op onze klanten richt, want er waren veel klantoverdrachten en Vertrouwd en Verantwoord Bankieren brengt zeer veel werk met zich mee.” 

ABN AMRO is dit jaar gestegen van de tweede naar de eerste plaats in de categorieën Finance en Equipment Lease. Ook in de categorieën Cash Management, Corporate Finance, Asset Management, Wealth Management en Credit Management, Factoring & Incasso staat ABN AMRO - net als vorig jaar - op de eerste plaats.

Beste CFO

Naast de verkiezing als beste zakenbank komt Kees van Dijkhuizen van ABN AMRO in het onderzoek van MT Finance naar voren in de nieuwe categorie ‘beste CFO’. Patrick Flynn - CFO van ING - staat op de vijfde plek in deze ranking. 

* Accountancy, Asset management, Carlease, Cash management, Corporate finance, Credit management, Equipment lease, Financiering, Financiële software, Fiscaal advies, Pensioenen, Private banking, Private equity, Risk management, en Verzekeringen.