Van Lanschot participeert in groenimporteur Adomex

22 september 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Van Lanschot Participaties heeft een minderheidsbelang verworven in Adomex International, een importeur, exporteur en leverancier van snij- en decoratiegroen. Financiële details zijn niet bekend gemaakt, maar wel is duidelijk dat de financiering gebruikt zal worden als groeikapitaal.

Adomex International is gevestigd in Uithoorn en bestaat al ruim 36 jaar. Adomex was naar eigen zeggen het eerste Nederlandse bedrijf dat zich specialiseerde op de markt van decoratiegroen en snijgroen en is al jarenlang marktleider. Van overal ter wereld importeert het bedrijf snij- en decoratiegroen en bedient daarmee groothandels en exporteurs van bloemen, cash&carry's, boeketteriën en bloemisten overal in Europa.

Naast het hoofdkantoor beschikt Adomex ook over koelcellen in Uithoorn en verkoopvestigingen in Aalsmeer, Rijnsburg, Naaldwijk en Herongen (Duitsland) – plaatsen waar grote bloemenveilingen zijn gevestigd. Adomex heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en wil de komende jaren dit groeipad doorzetten. Hiervoor was echter een sterke financiële partij nodig.

Van Lanschot participeert in groenimporteur Adomex

Onlangs is bekend gemaakt dat Adomex International en Van Lanschot Participaties een overeenstemming hebben bereikt voor de financiering van het groeikapitaal. De Van Lanschot dochter heeft een minderheidsbelang verworven in de importeur van snij- en decoratiegroen. Naast investeringen van directie en management levert deze transactie – die werd begeleid door Holland Corporate Finance, Van Benthem & Keulen en BDO aan de verkoopkant en Rutgers & Posch, Accuracy en JSA Tax Consultancy aan de kant van de koper – voldoende kapitaal om de groeiambities van Adomex te ondersteunen. De ACM moet de transactie nog goedkeuren, voordat de verkoop kan worden afgerond.