CCO Rob ten Heggeler kondigt vertrek bij NIBC aan

13 september 2016 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bestuurslid en Chief Commercial Officer (CCO) van NIBC Rob ten Heggeler heeft bekendgemaakt de bank per 31 december 2016 te zullen verlaten. Ten Heggeler heeft gekozen voor een uitdaging als ondernemer buiten de bank. Hij blijft betrokken bij de bank als Senior Advisor van het bestuur.

Rob ten Heggeler is een ervaren bestuurder in de financiële dienstverlening. De afgelopen zeven jaar was hij bestuurslid van NIBC, en is in totaal ruim 25 jaar actief geweest in de bancaire sector in onder meer Hongkong, Chicago, Praag, Singapore en Nederland. In 2001 was hij als onderdeel van de management board eindverantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van Fortis Bank Nederland en voordat hij bij NIBC aan de slag ging bekleedde hij een soortgelijke functie voor Rabobank International.

CCO Rob ten Heggeler kondigt vertrek bij NIBC aan

Ten Heggeler heeft besloten om per 31 december de bank te verlaten. Samen met Ben Mandemakers, oprichter van De Mandemakers Groep (DMG), en Jan Stuivenberg, voormalig CFO van DMG, zal hij leiding gaan geven aan een nieuwe venture van DMG. De retailer – die al lange tijd klant is bij NIBC – heeft besloten zijn activiteiten uit te breiden met investeren in private equity onder de naam ‘BB Investments’. Ben Mandemakers, President-Directeur DMG: “Het is een groot genoegen om met bewezen professionels uit de financiële wereld te beginnen. Ik kijk er naar uit om met mijn vriend en "oud-gediende" Jan Stuivenberg en NIBC-directeur Rob ten Heggeler, die we ook al ruim 10 jaar kennen, deze nieuwe activiteit op te starten.”

Ten Heggeler zelf is enthousiast over zijn nieuwe uitdaging, waar hij per 1 januari 2017 mee zal starten. “Deze kans komt voor mij op een uitgelezen moment. De afgelopen 7 jaar heb ik als lid van de Raad van bestuur van NIBC, onze klanten mogen helpen om te groeien. Nu krijg ik zelf de kans om te ondernemen.” Hij blijft ook na zijn vertrek nauw betrokken bij NIBC, in de rol van Senior Advisor voor het bestuur.

Wim van den Goorbergh, voorzitter van de Supervisory Board van NIBC, bedankt Ten Heggeler voor zijn inzet de afgelopen jaren. “Ik spreek voor de gehele raad als ik zeg dat we het jammer vinden om Rob te zien vertrekken bij NIBC. Hij versterkte ons in augustus 2009, wat zonder twijfel een moeilijke periode voor ons was. Door zijn betrokkenheid en doorzettingsvermogen heeft hij Corporate Banking tot een robuuste afdeling van NIBC gemaakt. We danken Rob voor zijn harde werk.”

CEO Paulus de Wilt voegt toe: “In de afgelopen jaren is het ons gelukt om het bedrijf te laten groeien en winstgevender te maken. Rob heeft hieraan bijgedragen door zijn succes in het opbouwen van een klantenbestand en het ondersteunen van klanten. Zijn commitment voor het ‘client-first’ motto is voor velen een voorbeeld, zowel intern als extern. We zijn dan ook erg blij dat Rob bij ons blijft in de rol van Senior Advisor. We zullen zijn toewijding missen in de Management Board, maar weten ook dat deze nieuwe uitdaging erg goed bij hem past. We wensen hem alle succes.”

Ten Heggeler zelf sluit af: “Ik dank NIBC voor de afgelopen, soms challenging maar mooie periode, maar word vol overtuiging nu zelf ondernemer. Tegelijkertijd ben ik vereerd dat ik nog bij NIBC betrokken zal blijven als Senior Board Advisor.”