Dineke Melker nieuwe HR directeur bij Van Lanschot

26 augustus 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Van Lanschot heeft Dineke Melker benoemt tot directeur Human Resource Management. Melker is afkomstig van ABN AMRO waar zij de afgelopen jaren actief was als Group HR Director People & Organisation Development.

Dineke Melker is een ervaren HR-manager die het grootste deel van haar carrière gewerkt heeft voor ABN AMRO. In 1996 werd zij via Randstad gedetacheerd bij de bank, waar zij verschillende accountmanagement en sales functies bekleedde. In 2001 trad zij bij de bank in dienst als Sr HR Manager Retailbanking. In de jaren die daarop volgden bekleedde Melker een groot aantal verschillende HR-managementposities binnen de bank, en was zij verantwoordelijk voor HR beleidsontwikkeling en uitvoering op het gebied van recruitment en mobiliteit, talentontwikkeling, verandering en leiderschap, diversiteit en engagement. In haar laatste rol was Melker Group HR Director People & Organisation Development, een functie waarin zij direct rapporteerde aan de CHRO.

Dineke Melker - Van Lanschot

Onlangs is Dineke Melker overgestapt naar Van Lanschot. Bij de private bank is de ervaren HR-manager gestart als directeur Human Resource Management. In deze functie is Melker verantwoordelijk voor het HR-beleid en de uitvoering daarvan bij Van Lanschot en merchant-dochter Kempen & Co.