NIBC steunt startup voor MKB financering BEEQUIP

18 juli 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

NIBC heeft zich strategisch verbonden aan BEEQUIP, een startup die zich richt op de financiering van bedrijfsmiddelen voor het MKB in de sectoren infra, grondverzet, bouw en logistiek. De initiatiefnemers zijn Joris Linders, Peter Loef en Giel Claes in samenwerking met NIBC.

Financering bedrijfsmiddelen
De Nederlandse markt voor financiering van bedrijfsmiddelen is geconcentreerd. De Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen geeft aan dat in 2015 voor €5,2 miljard door deze partijen is gefinancierd. Dat is 12% van alle investeringen in equipment. Er is dus ruimte voor een nieuwe ondernemende speler in de markt.

BEEQUIP
Het nieuw opgerichte equipment leasing bedrijf BEEQUIP concentreert zich op de financiering van equipment voor het midden- en het kleinbedrijf in de sectoren infra, grondverzet, bouw en logistiek. 

NIBC steunt startup voor MKB financering BEEQUIP

Joris Linders, medeoprichter van BEEQUIP: “Ons team kent een duidelijke motivatie voor de startup. Dat is het midden- en kleinbedrijf, als motor van de Nederlandse economie, weer te voorzien van financiering op equipment om groei mogelijk te maken. Ons team heeft veel ervaring in zowel de financiële als de equipment wereld. Die ervaring gebruiken we samen met ons ondernemend karakter, snelheid en duidelijkheid om het Nederlandse MKB weer te
laten groeien. Een ondernemer wil dezelfde week nog weten of hij zijn machine kan aanschaffen, ook als zijn cijfers niet door de toetsing komen bij traditionele partijen.”

"BEEQUIP kan die snelheid bieden door zijn focus op de waarde van equipment op basis van een sterk netwerk in de equipment wereld. Hiermee zijn de bedrijfscijfers van klanten minder van belang. Door deze focus maakt BEEQUIP nu al veel transacties mogelijk op basis van gebruikt materieel. Vele Nederlandse familiebedrijven beschikken over equipment die een hogere marktwaarde hebben dan de boekwaarde. Dat komt door de kwaliteit van sterke equipment merken en goed onderhoud. BEEQUIP zet dit potentieel om in liquiditeiten waardoor organische en niet-organische groei mogelijk is. Investeringen in IT en het team
geven verdere ondersteuning aan de nodige snelheid en flexibiliteit. Het BEEQUIP team bestaat inmiddels uit 14 medewerkers in het Rotterdamse kantoor aan de Maas".