Zes bankiers in top 100 Young Professionals

15 juli 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Memory Magazine heeft voor de zesde maal zijn top 100 van meest veelbelovende Young Professionals van Nederland uitgebracht. Javier Santiago, werkzaam bij oliegigant Shell, behaalde de eerste plek. De lijst van 2016 telt zes professionals die werkzaam zijn in de bankensector.

Ieder jaar sinds 2010 brengt Memory Magazine een lijst uit van de meest talentvolle Young Professionals van ons land. Uit de honderden inschrijvingen (maximaal 33 jaar oud, studie minder dan vijf jaar geleden afgerond) worden via een enquête de honderd beste young professionals geselecteerd. De beste vijftien gaan door naar de interviewronde, en de top 10 wordt uitgenodigd voor het finalediner waar de winnaar bekend gemaakt wordt.

De Top 100 Young Professionals wordt dit jaar aangevoerd door Javier Santiago. Santiago werkt als Energy & Other Utilities Engineer bij Shell. Vorig jaar stond de Young Professional eveneens in de lijst, op de zeventiende plek, toen hij actief was als Energy & CO2 Efficiency Consultant voor de energiegigant.

Op de tweede plek volgt Rick Tracy, Project Manager en Scrummaster Financial Reporting bij Rabobank. Tracy heeft Sociale & Organisatie Psychologie en Bestuurskunde gestudeerd in Leiden en in de VS, maar na zijn afstuderen bleken er geen banen te zijn vanwege de bezuinigingen. Tijdens zijn studie runde hij echter een IT-bedrijf met twee vrienden, en deze kennis besloot hij in te zetten in zijn carrière. Na een project voor de RU Leiden werd hij door IT-dienstverlener Calco bij Rabobank gedetacheerd. Na ruim een jaar trad Tracy in dienst van de bank. “Ik had nooit gedacht dat ik bankier zou worden”, vertelt Tracy in Memory Magazine. “Maar ik heb de eed afgelegd. En ik vind het razend interessant, de financiële wereld. Ik heb me op dat terrein ontwikkeld en verschillende NIBE-cursussen gevolgd.”

Tracy is de hoogst geplaatste professional uit de bankensector in de top 100. In totaal zijn het er dit jaar zes. Naast Tracy zijn dit:

- Maarten van de Ven (28), Young Professional Trainee bij Rabobank
- Mandy Brouwer (26), Junior Business Consultant bij ING
- Lena Budko (28), Associate Corporate Banking bij ABN AMRO
- Desiree van der Geer (31), Projectmanager bij Rabobank
- Ye Li (30), Analyst bij ABN AMRO