Zweedse Handelsbanken gaat uitbreiden in Nederland

08 mei 2013 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel

De Zweedse bank Handelsbanken ziet in Nederland een nieuwe thuismarkt en gaat zich als regionale bank in Nederland flink uitbreiden.

Handelsbanken is al meer dan 10 jaar actief in Nederland en heeft momenteel 15 vestigingen. Na een aantal jaren van gestage groei van Handelsbanken ziet de bank nu groeikansen in Nederland als regionale bank. Ongeveer vijftig kantoren gaat de bank in Nederland openen, aldus Sørensen, directeur van Handelsbanken Nederland, in het Financieele Dagblad. Ieder kantoor bedient zijn eigen klantenportefeuille en heeft een eigen winst- en verliesrekening.

"We zien grote kansen voor verdere groei hier in Nederland. De markt is vergelijkbaar met het Verenigd Koninkrijk, met een paar grote, gecentraliseerde banken. We openen bankkantoren en werken dicht bij de klant op gedecentraliseerde wijze", zegt Mikael Sørensen.

Handelsbanken - Nederland

Nederland zal de zesde thuismarkt van Handelsbanken worden, samen met Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en het Verenigd Koninkrijk. "Ons business model werkt goed in Nederland. We trekken goede klanten van wie de financiën in orde zijn. Onze klanten waarderen het feit dat we geen bonussen of verkoopdoelstellingen hebben. Ze willen de mogelijkheid hebben om naar een eigen bankkantoor te gaan voor zaken van allerlei diensten van hypotheken tot grotere transacties. Het persoonlijk contact wordt zeer gewaardeerd, "zegt Mikael Sørensen.