Beursgang ING U.S. mijlpaal in herstructureringsplan

03 mei 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

ING heeft donderdagmiddag 25% van haar dochter ING U.S. verkocht met een beursgang op de New York Stock Exchange. ING U.S. gaat vanaf nu verder onder de naam Voya Financials. De prijs per aandeel lag lager dan eerder door de ING was aangekondigd. De aandelen kregen uiteindelijk een notering van $19,25 per aandeel, terwijl ING eerder uitging van een prijs tussen de $21 en $24.

Een belangrijke mijlpaal in het herstructureringsplan
De beursgang van ING U.S. is onderdeel van het EC herstructureringsplan waarin afspraken zijn gemaakt over onder andere de terugbetaling van de staatssteun en het afstoten van de verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten van ING. "De succesvolle notering van ING U.S. is een zeer belangrijke mijlpaal in de herstructurering van ING," zei Jan Hommen, bestuursvoorzitter van ING Groep. "In de afgelopen vier jaar hebben we enorme stappen gezet in het verminderen van de omvang en complexiteit van ons bedrijf. Tegelijkertijd hebben we van onze financiële kracht verbeterd en ons gefocust op onze klanten."

ING - Aanpassingen herstructureringsplan

Herstructureringsprogramma ligt op koers
Nu de beursgang van ING U.S. heeft plaatsgevonden ligt ING op koers met het herstructureringsprogramma:

  • In 2009 heeft ING haar 70%-belang in ING Canada en haar 51%-belang in een investment management joint venture in Australië en Nieuw-Zeeland verkocht
  • In 2010 heeft ING de operationele splitsing van haar bank- en verzekeringsactiviteiten voltooid
  • In 2011 verkocht ING de verzekerings- en investment management activiteiten in Latijns-Amerika en haar bedrijfsonderdeel Real Estate Investment Management
  • In 2012 heeft ING de verkoop afgerond van ING Direct USA en ING Direct Canada. Sinds eind december 2012 heeft ING ook de verkoop van ING Direct UK voltooid en belangrijke onderdelen van haar Aziatische verzekerings- en investment management activiteiten afgestoten. Deze indrukwekkende lijst wordt vandaag aangevuld met de beursgang van ING U.S.
    ING - Progress on Restructuring

Voya Financials
Het bepalen van een merknaam is een belangrijke stap naar de verzelfstandiging van ING U.S.. De selectie van een nieuw merk heeft maanden in beslag genomen waarbij 5230 mogelijke namen zijn onderzocht. ‘Na het uitvoeren van meerdere rondes van creatieve verfijning, 390 juridische pre-screens en diverse testen in bijna 60 verschillende talen, geloven wij dat de nieuwe naam het beste van onze bedrijfsmissie, waarden en persoonlijkheid weerspiegelt’, aldus ING.

Het woord Voya komt van het woord ‘voyage’ dat reis betekent en staat voor beweging en optimisme. Net als ING heeft het merk Voya de oranje kleur. Ondanks dat de nieuwe merknaam van ING U.S. nu is gelanceerd zal ING niet voor 2014 starten met Voya Financial.