ING U.S. wijzigt naam in Voya Financial na beursgang

16 april 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Het Amerikaanse pensioen-, beleggings- en verzekeringsbedrijf van ING, ING U.S., gaat na de voorgenomen beursgang verder onder de naam Voya Financial. Dit maakte ING onlangs bekend.

De verzelfstandiging van ING U.S. is onderdeel van de desinvestering in het kader van het EC herstructureringsplan waarin afspraken zijn gemaakt over onder andere de terugbetaling van de staatssteun en het afstoten van de verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten van ING. De verwachte opbrengst van de beursgang is ongeveer $ 600 miljoen. De beursgang wordt begeleid door Morgan Stanley, Goldman Sachs en Citigroup.

ING - Voya

Voya Financials
Het bepalen van een merknaam is een belangrijke stap naar de verzelfstandiging van ING U.S.. De selectie van een nieuw merk heeft maanden in beslag genomen waarbij 5230 mogelijke namen zijn onderzocht. ‘Na het uitvoeren van meerdere rondes van creatieve verfijning, 390 juridische pre-screens en diverse testen in bijna 60 verschillende talen, geloven wij dat de nieuwe naam het beste van onze bedrijfsmissie, waarden en persoonlijkheid weerspiegelt’, aldus ING.

Het woord Voya komt van het woord ‘voyage’ dat reis betekent en staat voor beweging en optimisme. Net als ING heeft het merk Voya de oranje kleur. Ondanks dat de nieuwe merknaam van ING U.S. nu is gelanceerd zal ING niet voor 2014 starten met Voya Financial.