Triodos Bank neemt aandeel in crowdfunding platform

19 februari 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Triodos Bank neemt een aandeel van 15% in online beleggingsplatform Duurzaaminvesteren.nl. Met deze samenwerking willen beide partijen de beleggingsmogelijkheden in duurzame energie voor particuliere beleggers vergroten.

Duurzaam investeren
Duurzaaminvesteren.nl is een platform dat een brug slaat tussen particulieren die hun geld duurzaam willen investeren en duurzame energieprojecten die financiering zoeken. Volgens Triodos is dit platform complementair aan de huidige diensten van de duurzame bank en sluit het goed aan bij de doelstellingen van Triodos Sustainable Finance Foundation. Triodos Sustainable Finance Foundation – beheerd door Triodos Investment Management, een 100% dochter van Triodos Bank – financiert initiatieven die wereldwijd bijdragen aan de transitie naar een duurzamere maatschappij. 

Duurzaam investeren

Meer duurzame beleggingsmogelijkheden
Jacco Minnaar, Director Energy & Climate van Triodos Investment Management: “In het licht van de ambitieuze doelstellingen die zijn opgenomen in het klimaatakkoord van Parijs zal het belang van investeringen in duurzame energie aanhoudend blijven groeien. Duurzaaminvesteren.nl is als crowdfunding platform complementair aan wat Triodos Investment Management en andere professionele investeerders doen: zij maken burgerparticipatie in duurzame energieprojecten mogelijk. Wij zien een toenemende decentralisatietrend in het energielandschap en via platforms als duurzaaminvesteren.nl krijgen meer particulieren de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de energietransitie. Daarmee wordt het draagvlak voor duurzame energieprojecten vergroot.”

Investeren in duurzame energie is voor veel professionele beleggers al een gangbare beleggings-categorie, maar ook bij particuliere beleggers neemt de interesse in deze sector toe. Enrique Aparicio Torres, CEO van Duurzaaminvesteren.nl: “De klimaatconferentie in Parijs heeft de noodzaak voor het vergroten van het aandeel duurzame energie nog eens duidelijk in beeld gebracht. Bij particulieren is er een sterk groeiende interesse in de mogelijkheden om te beleggen in duurzame energie. Door de nieuwe samenwerking met Triodos Sustainable Finance Foundation kunnen we nog meer duurzame beleggingsmogelijkheden aanbieden.”