Petra van Hoeken nieuwe Chief Risk Officer Rabobank

11 februari 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Petra van Hoeken is aangedragen door de Raad van Commissarissen voor de functie van Chief Risk Officer (CRO) bij Rabobank. Van Hoeken werkte hiervoor in soortgelijke functies voor NIBC, RBS en ABN AMRO. Haar voorgestelde benoeming en toetreding tot de Raad van Bestuur bij Rabobank moeten nog worden getoetst door de toezichthouders en de Ondernemingsraad.

Petra van Hoeken (1961) is een ervaren financieel professional op het gebied van risk en compliance met een aanzienlijke staat van dienst in de bankensector. Na in 1999 te zijn begonnen bij ABN AMRO klom zij in bijna 10 jaar tijd op tot Chief Risk Officer voor de business units Europe en Global Markets van de bank, een functie die zij voor ruim 2 jaar bekleedde. Van februari 2008 tot december 2011 deed Van Hoeken tevens dienst als Chief Risk Officer EMEA voor de Royal Bank of Scotland (RBS), totdat zij werd aangetrokken voor een soortgelijke functie bij NIBC Bank, waar zij tevens onderdeel uitmaakte van het bestuur.

Petra van Hoeken - Rabobank

CRO Rabobank
Sinds 1 januari 2016 is de functie van Chief Risk Officer (CRO) bij Rabobank vacant, en werd tijdelijk ingevuld door bestuursvoorzitter Wiebe Draijer. Om de functie van CRO en het gat in de Raad van Bestuur op te vullen heeft de Raad van Commissarissen (RvC) recentelijke via een persbericht het voornemen kenbaar gemaakt om Petra van Hoeken te benoemen. Van Hoeken’s benoeming moet nog worden getoetst door de toezichthouders en is nog onderhevig aan advies van de Ondernemingsraad, blijkt uit het persbericht.

Wout Dekker, voorzitter van de Raad van Commissarissen, zegt namens de RvC: “De Raad van Commissarissen is zeer verheugd over de voordracht van Petra van Hoeken. Zij beschikt over de geschikte kennis en ervaring om de Raad van Bestuur als CRO te versterken.” Wiebe Draijer zelf laat weten uit te kijken naar haar komst en de toekomstige samenwerking: “Petra van Hoeken heeft een voor de Rabobank zeer geschikte achtergrond en ik zie haar als een grote aanwinst voor ons team.”