Ook Rabo biedt Digitaal Incassomachtigen zakelijk

18 januari 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Naast consumenten kunnen nu ook ondernemers bij Rabobank gebruik maken voor Digitaal Incassomachtigen. Met deze dienst kunnen klanten online een eenmalige of doorlopende machtiging tot incasso afgeven via internetbankieren (iDEAL). Een handtekening op papier is dan niet meer nodig. Ook andere banken bieden sinds medio vorig jaar deze dienst.

Iedereen die online, via desktop, laptop, tablet of mobiel een overeenkomst aangaat die met incasso wordt betaald, kan gebruik maken van de nieuwe service. De voordelen van incasso, zoals achteraf betalen op een afgesproken moment of periodiek betalen kunnen daardoor beter online worden benut. 

Rabobank - Digitaal incassomachtigen
 
Meer geslaagde incasso's
Het gebruik van digitaal incassomachtigen biedt ondernemingen niet alleen gemak, maar ook zekerheid. Fred van Pouderoijen, manager Zakelijk Betalen bij de Rabobank: "Voorheen was het regelen van een business-to-business machtiging een zeer tijdrovend proces omdat een machtiging nog apart bij de bank geregistreerd moest worden. Met één digitale handeling is dat straks een fluitje van een cent. Het bedrijf ontvangt direct een geldige internetmachtiging en hoeft niet meer te wachten op een getekende of gescande machtiging en een juiste registratie door hun klant. Bovendien is het opgeven van foutieve rekeningnummers verleden tijd. Het rekeningnummer wordt immers direct bij het opgeven van de machtiging al gecontroleerd." 
   
Digitaal Incassomachtigen is door de banken in samenwerking met Betaalvereniging Nederland ontwikkeld. Elke bank bepaalt zelf wanneer zij digitaal Incassomachtigen voor haar klanten beschikbaar stelt.