ASN Bank steunt duurzame projecten met crowdfunding

17 december 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ASN Bank gaat in samenwerking met Oneplanetcrowd vier tot zes duurzame projecten ondersteunen met crowdfunding. Via het online platform 'Voor de wereld van morgen' start de bank de zoektocht naar innovatieve, werkbare ideeën om de wereld duurzamer en socialer te maken.

Crowdfunding op VDWVM
Er zijn veel duurzame, sociale projecten die met crowdfunding en een betrokken achterban een goede start kunnen maken. Daarom biedt ASN Bank vanaf 15 december 2015 de mogelijkheid voor projecten om zich in te schrijven voor crowdfunding. Dat doen de bank via “Crowfunding VDWVM” op het online platform Voordewereldvanmorgen.nl en in samenwerking met Oneplanetcrowd. In eerste instantie komen vier tot zes projecten hiervoor in aanmerking.

ASN Bank ondersteunt duurzame projecten met crowdfunding

Soorten crowdfunding en thema’s
Crowfunding VDWVM maakt drie vormen van crowdfunding mogelijk: donaties, voorverkoop en leningen. Elk project kan maximaal €50.000 ophalen. De projecten moeten passen in een van vijf duurzame thema’s:

  • Duurzame energie, natuur en milieu
  • Eerlijke handel, mode en voeding
  • Kinderrechten en onderwijs
  • Veiligheid en sociale cohesie
  • Zorg en Welzijn

Oneplanetcrowd selecteert de deelnemers, biedt de techniek en begeleidt de campagnes.

Aanmelden
Heeft u een project dat via crowdfunding verder kan komen? Dan kunt u het op http://www.voordewereldvanmorgen.nl aanmelden. ASN Bank beoordeelt ingediende projecten op haar duurzaamheidscriteria. Het crowdfundingplatform Oneplanetcrowd beoordeelt de businesscases, begeleidt de campagnes en biedt de techniek. Als uw project wordt uitgekozen, helpt Voordewereldvanmorgen.nl u bij uw campagne om geld te werven bij het publiek.