Rabo verlegt zijn focus naar sponsoring van lokale sport

14 december 2015 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vanaf 2017 stopt Rabobank met een groot deel van haar landelijke sportsponsoring. De focus komt meer te liggen op lokale sponsoring. Deze verschuiving betekent dat de aflopende contracten met de KNWU, KNHS, het Rabo Development Team en het RaboLiv damesteam niet worden verlengd. Het is nog niet bekend wat dit betekent voor de sponsorovereenkomsten met NOC*NSF en de hockeybond.

“We willen hiermee letterlijk nog dichterbij onze klanten komen”, aldus Heleen Crielaard, verantwoordelijk voor sponsoring binnen de Rabobank. Deze verschuiving betekent dat de aflopende contracten met de KNWU, KNHS, het Rabo Development Team en het RaboLiv damesteam niet worden verlengd. Zowel de bonden als de wielerteams kunnen tot en met eind 2016 rekenen op de toegezegde steun van de Rabobank. Met deze tijdige aankondiging geeft de Rabobank de bonden en de ploegen de gelegenheid om te zoeken naar nieuwe partners. De bank is in gesprek met de KNHB en NOC*NSF over de toekomstige invulling van de sportsponsoring.

Rabobank - Lokale sport

Wielersport
Sinds 1996 is de Rabobank als sponsor actief in de wielersport, zowel in de ondersteuning van de top als in de breedte. Dit heeft er mede aan bijgedragen dat de wielersport er nu weer goed voor staat, met een groot medaillepotentieel in 2016. Qua zichtbaarheid heeft de Rabobank in 2012 al een stap terug gezet in de ondersteuning van de nationale teams op de weg. Eind 2016 eindigt de samenwerking tussen de KNWU en de Rabobank.
 
Huib Kloosterhuis, directeur KNWU: ”Rabobank is al 20 jaar trouwe partner van de wielersport. Mede door de structurele ondersteuning van de Rabobank staat het wielrennen er in zijn geheel goed voor. Desalniettemin betreuren we dat aan dit partnership een einde komt.”
 
RaboLiv
De afgelopen 4 jaar heeft de Rabobank de RaboLiv dames wielerploeg ondersteund. De ploeg is professioneel en succesvol met een grote hoeveelheid aan talentvolle jonge rensters. De Rabobank heeft het volste vertrouwen dat de ploeg ook in 2016 mooie resultaten laat zien. Hiermee ligt er een goede basis voor het vinden van nieuwe partners. De Rabobank werkt in samenspraak met de damesploeg aan de continuïteit na 2016.
 
Marianne Vos: ”We hebben de afgelopen jaren alles op alles gezet om met onze ploeg succesvol te zijn en het vrouwenwielrennen op de kaart te zetten. Ook in 2016 zullen we ons weer voor de volle 100% inzetten met als sportief hoogtepunt de Spelen in Rio. Ik wil de Rabo bedanken voor alle kansen die ze de ploeg, jonge rensters en mij geven.”
 
Hippische Sport
De Rabobank is sinds jaar en dag partner van de hippische sport en vanaf de oprichting van de KNHS als hoofdsponsor actief. Het Rabo Talentenplan heeft zichzelf meer dan bewezen. Dankzij de uitstekende verbinding tussen breedtesport, jeugdstimulering en topsport. Met de grote recente successen op het WK in Caen en EK in Aken en de te verwachten goede prestaties in 2016 zit de hippische sport momenteel op een sportief hoogtepunt. De Rabobank zoekt in overleg met de KNHS naar oplossingen voor de continuïteit van het Rabo Talentenplan na 2016.
 
John Bierling, directeur KNHS: ”Meer dan de helft van de ruiters uit de mediallewinnende teams in de Olympische disciplines op het WK en EK senioren in 2014 en 2015 komt voort uit het Rabo Talententeam. Dat is ongekend en daar zijn we trots op. De paardensport is anno 2015 uitgegroeid tot een medaillefavoriet van de Spelen in Rio. Maar misschien nog belangrijker: samen met de Rabobank hebben wij dromen van velen, ook lokaal, helpen waarmaken. Wij vinden paardensport de mooiste sport van Nederland en kijken met veel vertrouwen naar de toekomst. Samen met 1 miljoen paardenliefhebbers delen we deze passie.”
 
Heleen Crielaard, manager Sponsoring Rabobank: “Rabobank heeft de wieler- en hippische sport altijd een warm hart toegedragen, dat blijft in de toekomst ook zo. We zullen ze blijven steunen op hun weg naar de Olympische Spelen in Rio. Met een hopelijk sportief hoogtepunt tijdens de Spelen komt er in 2016 een einde aan een periode waarin de Rabobank met hart en ziel haar naam aan de wieler- en hippische sport verbonden heeft.”