Frédéric Janbon Hoofd BNP Paribas Investment Partners

26 oktober 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BNP Paribas kondigde vorige week aan dat het Frédéric Janbon heeft benoemd tot Head of BNP Paribas Investment Partners, de assetmanagementtak van de groep. Hij volgt Philippe Marchessaux op.

Philippe Marchessaux integreerde met de managementteams van ABN AMRO AM, Fortis IM en BNP Paribas Investment Partners om de huidige vermogensbeheerder te creëren, waarna hij de structuur ervan vereenvoudigde, de klantenbases consolideerde en het bedrijf voorbereidde op de uitdagingen van morgen.

Frédéric Janbon startte op 20 oktober 2015 in zijn nieuwe functie. Hij is belast met de verdere, versnelde ontwikkeling van BNP Paribas Investment Partners als referentiespeler in institutioneel vermogensbeheer en klantenservice. Sinds hij zijn carrière in 1988 bij de groep begon, heeft Frédéric al meer dan 25 jaar ervaring op de financiële markten opgedaan. Hij oefende bij BNP Paribas verschillende managementfuncties uit op de rente-, derivaten- en optiemarkten voor hij in 2005 benoemd werd tot Global Head of Fixed Income, een activiteit die hij met succes leidde tot eind 2014. Frédéric Janbon laat BNP Paribas Investment Partners delen in zijn rijke ervaring in internationale institutionele relaties en in de ontwikkeling van klantgerichte oplossingen.  

Frederic Janbon - BNP Paribas

Jean-Laurent Bonnafé, Chief Executive Officer van BNP Paribas, zei:Vermogensbeheer is een zeer belangrijk onderdeel voor onze groep, met name doordat het zowel institutionele klanten bedient als spaaroplossingen voor particuliere klanten levert. Het past volledig in onze strategie die eruit bestaat de metiers te ontwikkelen waarin we sterk presteren om onze klanten het beste aanbod van producten en diensten te kunnen bieden”.

“Ik wil Philippe hartelijk bedanken voor zijn bijdragen in de voorbije zes jaar aan de groei van BNP Paribas Investment Partners, en dan vooral van zijn internationale institutionele activiteiten”, benadrukte Jacques d’Estais, Deputy Chief Operating Officer van de groep BNP Paribas en Head of International Financial Services. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat Frédéric ons aanbod van beleggingsoplossingen voor onze institutionele klanten, tussenhandelaars en particuliere klanten zal kunnen versterken in dit voor de groep BNP Paribas strategisch zeer belangrijke onderdeel.”