Rabobank koopt Poolse bank voor 290 miljoen

31 juli 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Rabobank heeft een belang van bijna 100% gekocht in de Poolse Bank Gospodarki Zywnosciowej (BGZ). In een persbericht laat de Nederlandse bank weten dat het ongeveer €290 miljoen betaalt in ruil voor de aandelen.

Rabobank kondigde in april een openbaar bod aan op alle uitstaande aandelen van Bank BGZ. De Poolse bancaire toezichthouder KNF gaf onlangs aan hier geen bezwaren tegen te hebben. De transactie wordt op korte termijn afgewikkeld. Bank BGZ blijft genoteerd aan de Warsaw Stock Exchange.

De overname van BGZ past goed in de strategie van Rabobank om zich te richten op landen met een aantrekkelijke agrarische sector. "Bank BGZ past goed in deze strategie” aldus een woordvoerder.

“Alhoewel we het formele proces nog moeten afwikkelen, zijn we blij met de positieve reacties uit de markt op ons bod" zegt lid van de raad van bestuur Berry Marttin. "Dit controlerend belang zorgt ervoor dat we Bank BGZ nog beter in staat kunnen stellen haar strategie, die gericht is op het bedienen van klanten in de Food & Agrisector en in de particuliere markt in Polen, uit te voeren".