Aegon neemt online advies concept eyeOpen over

17 april 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Aegon heeft het online advies platform eyeOpen overgenomen. EyeOpen zal binnen Aegon verdergaan als een zelfstandige dochter binnen het intermediairbedrijf Unirobe Meeùs Groep (UMG).

Voor UMG biedt de acquisitie van eyeOpen de kans om met behulp van nieuwe technologie op een moderne manier met haar klanten te communiceren over financiële diensten zoals hypotheken en verzekeringen.

UMG wil het eyeOpen concept graag verder door ontwikkelen. Wat de overname concreet betekent voor het concept is nog niet duidelijk. Wel kwam naar buiten dat eyeOpen zich als gevolg van de overname nu ook wil gaan richten op zakelijke klanten en dat de oprichters, Rosali Waleson en Diederick van Thiel, de komende maanden de overname begeleiden en zich daarna gaan bezighouden met de internationale ontwikkeling van het concept.

Het concept eyeOpen is er op gericht consumenten online en zelfstandig eenvoudig en voordelig de juiste financiële beslissingen te laten nemen. In 2010 begon eyeOpen als informatiesite over financiële producten. Sinds begin dit jaar is het ook mogelijk om online hypotheekadvies in te winnen.   EyeOpen is de afgelopen jaren zeker op het gebied van hypotheekadvies snel volwassen geworden en wordt door verschillende banken op de voet gevolgd. Zeker toen er onlangs sprake was van het verkrijgen van een AFM licentie, waarmee eyeOpen de eerste niet mens zou zijn met een dergelijke licentie.


Aegon koopt Eyeopen