NIBC: Petra van Hoeken nieuwe Chief Risk Officer

05 oktober 2011 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

Per 1 januari 2012 is Petra van Hoeken de nieuwe Chief Risk Officer van NIBC en het eerste vrouwelijke lid van de Raad van Bestuur. Petra van Hoeken volgt Jan Sijbrand op, die per 1 juli 2011 lid is van de Raad van Bestuur van De Nederlandsche Bank.

Jeroen Drost, Chief Executive Officer van NIBC

"We zijn zeer verheugd om een ​​Chief Risk Officer te benoemen met de reputatie van Petra en ervaring. Ze brengt niet alleen een sterke kwaliteiten in risicomanagement, maar ook een lange carrière in diverse management functies in verschillende continenten op onze bank. Ze is een geweldige aanvulling op onze Raad van Bestuur en we kijken uit naar haar bijdrage aan een verdere versnelling van onze winstgevende groei ".

Petra van Hoeken

Petra van Hoeken heeft uitgebreide ervaring in risk management. In haar laatste functie bij RBS was Chief Risk Officer voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In die hoedanigheid was zij verantwoordelijk voor kredietrisico's, marktrisico's, operationeel risico's, wettelijke risico's en compliance voor RBS in deze regio. Daarvoor bekleedde zij diverse management functies binnen ABN AMRO.