E&Y beste in financial services risk management

03 december 2009 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Ernst & Young is verkozen tot beste financial services risk management adviesbureau door meer dan 300 risico- en complianceprofessionals in het jaarlijkse consultancyonderzoek van het tijdschrift OpRisk & Compliance.

Naast Ernst & Young’s algemene eerste plaats, bereikte de wereldwijde professional services organisatie ook de toppositie in 6 van de 13 categorieen: Operational Risk; Compliance Effectiveness; Operational Risk Software Selection, Implementation; Compliance Software Selection, Implementation; Business Process Improvement en Financial Crime Prevention. In de andere categorieën stond Ernst & Young in de top drie.
 
Hank Prybylski, hoofd van het bureau Global Financial Services Risk Management (FSRM), zei: “We zitten duidelijk in een periode van intensieve en stijgende verwachtingen als het gaat om risicovereisten. Al meer dan 12 maanden zitten we in het midden van een van de meest uitdagende wereldwijde financiële dienstverleningsomgevingen. Deze resultaten geven duidelijk het harde werk van onze professionals en de focus op de klant weer die we blijvend willen weergeven. We geven zelf vaak al de macht van ons collectieve talent aan, maar herkenning van de industrie, zoals nu, bewijst het.”

Hoofd FSRM Europa en Midden-Oosten, Stephen Christie, zei: “De veranderingssnelheid, complexiteit en technische breedte die onze financiële instituten en regelgevers verwachten is significant gestegen. Onze geïntegreerde adviesdiensten zijn kritisch geweest om succesvolle resultaten voor onze klanten te verzekeren. Dit is een sleutelfactor, naar onze mening, in ons onderscheid dat wordt weerspiegeld door deze award.”

De geënquêteerden van het onderzoeken kwamen uit Europa (48%), Noord-Amerika (40%) en Azie-Pacific (10%).