Rabobank gaat samenwerken met Zelfstandigen

20 maart 2013 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel

De Rabobank gaat de samenwerking aan met het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO). De bank wil op deze manier nog meer in de huid kunnen kruipen van zelfstandigen en hen betrekken bij productontwikkeling voor deze doelgroep. Op deze manier hoopt de Rabobank een nog relevanter product- en dienstenaanbod voor zelfstandigen te kunnen neer zettten.

Regels van de overheid bemoeilijken soms de vrijheid en wil om te ondernemen. Dit is precies waar het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) zich hard voor maakt. Ook de Rabobank wil met zijn kennis en ervaring het zelfstandig ondernemerschap zoveel als mogelijk stimuleren. PZO en Rabobank zijn ervan overtuigd dat zij met het aangaan van een duurzaam partnerschap, de zzp'er optimaal kunnen laten ondernemen. Beide organisaties zullen kennis, ervaring en netwerken met elkaar delen.

Ondernemerschap is een bewuste keuze van de zzp'er. De zzp'er werkt voor eigen rekening ene risico heeft een variabel inkomen en biedt en vraagt flexibiliteit van z'n omgeving. In de huidige economische tijd betekent dit dat de rol van de zzp'er in het economisch speelveld steeds belangrijker wordt. Zzp'ers zijn onmisbaar in de huidige arbeidsmarkt, maar tegelijkertijd is het ook een kwetsbare groep. Specifieke vraagstukken, zoals arbeidsongeschiktheid of pensioen, kunnen niet door één marktpartij worden aangepakt, maar vereisen een brede samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en politiek. Rabobank neemt door samenwerking met PZO graag het initiatief om een betekenisvolle bijdrage te leveren in de aanpak van die voor zzp'ers belangrijke vraagstukken.

ZZP-er van cruciaal belang

PZO-Voorzitter Esther Raats-Coster ziet het als een positieve ontwikkeling dat de bank meegaat met de maatschappelijke ontwikkelingen en het alsmaar groeiende belang van de zzp'er inziet. "Een ontwikkeling die wij toejuichen en wij verheugen ons dan ook op de verdere samenwerking", aldus Raats-Coster.

Paul Dirken, directeur Bedrijven Rabobank Nederland: "ZZP'ers vervullen de rol van waardevolle maar ook noodzakelijke flexibele schil van het bedrijfsleven. Door de samenwerking met PZO als sympathieke en professionele belangenbehartiger kunnen we snel en goed inzicht krijgen in de wensen en behoeften van zelfstandig ondernemers. Daar kunnen we met onze dienstverlening vervolgens optimaal op inspelen. We willen PZO ook actief betrekken bij onze productontwikkeling".

Rabobank is vandaag gastheer en hoofdsponsor van de door PZO georganiseerde Dag van de Zelfstandige. Dit is de aftrap van de samenwerking tussen Rabobank en PZO. Het event van PZO, welke al z'n zesde editie kent,  staat dit keer geheel in het teken van de zzp-er. Naast een plenair programma met sprekers is er volop gelegenheid voor zzp'ers om te netwerken, nieuwe opdrachtgevers te ontmoeten op het opdrachtenplein of deel te nemen aan activiteiten die het eigen ondernemerschap kunnen inspireren en versterken. Naast dit evenement zullen Rabobank en PZO kennis en onderzoek over het zelfstandig ondernemerschap uitwisselen en gezamenlijk optrekken bij specifieke thema’s om onnodige belemmeringen voor zelfstandig ondernemers weg te nemen.