Rabobank stopt met analyse beursgenoteerd vastgoed

14 maart 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

De reële vastgoedmarkt loopt terug. Dit is niet alleen voelbaar in de reële economie, maar ook op de professionele beursmarkt. De beurshandel van beursgenoteerd vastgoed staat onder druk. Enerzijds zijn de volumes en omzetten gehalveerd, anderzijds zet de opkomst van computergestuurde handel de marges onder druk. Dit maakt het lastig de handel in beursgenoteerd vastgoed rendabel te houden.

Ook de Rabobank wordt geconfronteerd met deze veranderende marktomstandigheden. Als gevolg hiervan stopt de bank met de handel en analyse van beursgenoteerd vastgoed. De personele gevolgen hiervan zullen beperkt zijn. Slechts voor een drietal medewerkers betekent dit dat hun baan komt te vervallen. De ontslagen analisten volgde zowel het in Nederland genoteerde vastgoed met bedrijven als Corio, Nieuwe Steen en Wereldhave als Europese spelers als Unibail-Rodamco, Gecina en Icade.

Snijden in brokerage activiteiten gemeengoed

Het weggevallen van brokerage activiteiten bij de Rabobank is geen unicum in de markt. ING zetten vorig jaar al een mes in z'n activiteiten met een staking van de aandelenhandel in Roemenië en Bulgarije en verlies van banen bij de Londen office als gevolg. Ook bij SNS zijn er mensen uitgegaan.