BinckBank aast op Belgische online broker Keytrade

23 september 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Franse en Nederlandse banken hebben interesse in de Belgische internetbank Keytrade. Dat schrijft de Franse zakenkrant Les Echos. Volgens de Franse krant hebben BNP Paribas, Crédit Mutuel Arkéa, Société Générale en BinckBank serieuze interesse voor Belgische online broker.

Tweede broker van België

Banken.nl berichtte eerder deze maand dat onlinebank Keytrade door moederbedrijf de Belgische coöperatieve bank Crelan te koop aangeboden wordt. Een overname van Keytrade verstevigt de positie van de potentiële kopers op de Belgische markt. Op de Belgische markt van brokers is Keytrade na BinckBank de grootste online broker. Volgens Les Echos heeft Keytrade vorig jaar 16.000 nieuwe klanten binnengehaald en heeft het nu zo’n 200.000 klanten. De onlinebank had eind vorig jaar €8,2 miljard onder beheer en boekte een bedrijfswinst van €20 miljoen. Netto bleef daar €13,5 miljoen van over.

Keytrade Bank

BinckBank voert verkennende gesprekken

Internetbank Keytrade is veelzijdig. Het biedt naast beleggingen, ook spaarrekeningen en verzekeringen aan. Behalve in België is de internetbank ook actief in Luxemburg en Zwitserland. Keytrade betrad in 2012 ook de Nederlandse markt, maar trok zich in de tweede helft van 2014 terug. De concurrentie en positie van o.a. BinckBank was te sterk. Volgens de Franse zakenkrant Les Echos zou moederbedrijf Crelan mikken op een overnameprijs van €300 miljoen. Een woordvoerder van Binckbank bevestigde tegenover het ANP dat de Nederlandse online broker verkennende gesprekken voert om de Belgische internetbank Keytrade over te nemen.

Toegang tot Luxemburg en Zwitserland

Keytrade kan een interessante investering zijn voor BinckBank. Een overname kan synergievoordelen opleveren en kan BinckBank toegang verschaffen tot Luxemburg en Zwitserland. “We zijn in België naast Keytrade een van de grote partijen. We hebben gesproken met ze, verkennende gesprekken”, aldus de BinckBank woordvoerder. "We kijken er dus zeker wel naar", voegt hij toe. Verder wilde BinckBank inhoudelijk geen verdere informatie geven. “Ook op de fase waarin we verkeren kan ik geen antwoord geven”, zegt de zegsman.