Oranje Handelsmissiefonds steunt nog 10 MKB'ers

27 augustus 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Voor het derde jaar op rij kunnen ondernemers met een internationale droom zich inschrijven voor het Oranje Handelsmissiefonds. Uit alle inschrijvingen zal het Oranje Handelsmissiefonds voor de derde keer 10 deelnemers selecteren om hen met op maat gemaakte ondersteuning te helpen hun internationale uitbreidingsplannen te realiseren.

Het fonds is een initiatief van ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Deze partners bundelen hun krachten en werken gedurende een jaar samen met de prijswinnaars aan het opstellen en implementeren van een internationale bedrijfsstrategie.

Over de eigen landgrenzen heenkijken
De afgelopen twee edities zijn zeer succesvol geweest. Twintig ondernemers zijn al op weg geholpen bij het opzetten en uitbreiden van hun internationale netwerk en het sluiten van contracten. Ook deden winnaars mee aan een handelsmissie of bezochten zij een internationale beurs in steden als: Beijing, Bogota, Hannover, Houston, Miami, Praag, Rio de Janeiro, Tapei, Tokio, San Francisco, Shanghai, Singapore, Toronto en Warschau.

Verleg je grenzen

Ralph Hamers, bestuursvoorzitter ING: "De organisatoren willen ondernemers stimuleren om over onze Nederlandse grenzen heen te kijken. In een open economie zoals die van Nederland is export nog steeds een belangrijke bron van groei. Gelukkig herstelt de economie zich weer, zij het langzaam. Het is dus van groot belang dat ondernemers naar het buitenland kijken voor groeimogelijkheden."

Inschrijving
Belangstellenden kunnen zich inschrijven via www.ohmf.nl. De inschrijving sluit op vrijdag 2 oktober. De winnende deelnemers aan het Oranje Handelsmissiefonds zullen op 12 november 2015 tijdens een speciale ceremonie bekend worden gemaakt.