Na ING nu ook Rabo over op digitale machtigingsmethode

24 augustus 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Vanaf deze week is het voor klanten van Rabobank mogelijk om online een eenmalige of doorlopende machtiging tot incasso af te geven via internetbankieren. Tot nu toe was daar altijd een handtekening op papier voor nodig. Ook ING biedt deze dienst aan en de verwachting is dat ook andere banken in Nederland op korte termijn Digitaal Incassomachtigen gaan aabieden.

Machtigen via internetbankieren
De dienst 'Rabo Digitaal Incassomachtigen' biedt consumenten snelheid en gemak: ze kunnen online een incassomachtiging afgeven via de internetbankieromgeving van Rabo, net als bij een iDEAL-betaling. De voordelen van incasso, zoals achteraf betalen op een afgesproken moment of periodiek betalen kunnen daardoor beter online worden benut. Net als bij de papieren machtiging, kunnen klanten het bedrag binnen 8 weken laten terugstorten (storneren) als ze het niet eens zijn met de incasso.

Rabo Digitaal Incassomachtigen

Fred van Pouderoijen, manager Zakelijk Betalen bij de Rabobank: “Het bedrijf ontvangt direct een geldige internetmachtiging, en hoeft niet meer te wachten op een getekende of gescande machtiging. Bovendien is het opgeven van foutieve rekeningnummers verleden tijd. Het rekeningnummer wordt immers direct bij het opgeven van de machtiging al gecontroleerd.”

Wanneer komen de andere banken?
De verwachting is dat andere banken snel zullen volgen. Het product is gebaseerd op een interbancaire standaard van de Betaalvereniging, de vereniging van Nederlandse banken en betaalinstellingen voor het bevorderen van het betalingsverkeer. Banken die mee doen, zijn: ABN AMRO, ING, Rabobank, ASN Bank, Knab, BNG, Deutsche Bank, RBS, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank, Van Lanschot en NWB Bank.