Theodoor Gilissen koopt Deutsche Bank Private Bank

07 september 2005 Banken.nl 1 min. leestijd

Theodoor Gilissen heeft de private banking activiteiten van Deutsche Bank Nederland overgenomen. De acquisitie past in de uitbreidingstrategie van Theodoor Gilissen. Door de transactie heeft Theodoor Gilissen in Nederland een totale cliëntenvermogen van €8,5 miljard. Deutsche Bank was juist op zoek naar een overnamepartner omdat de Duitse bank onvoldoende schaalgrootte genoot op de Nederlandse markt.

Deutsche Bank heeft de gehele cliëntenportefeuille ter waarde van circa €600 miljoen verkocht. Acht medewerkers van Deutsche Bank Private Banking in Nederland maken de overstap.

Roelf Rogaar, directievoorzitter van Theodoor Gilissen: “Wij zien de overdracht van de private banking cliënten van Deutsche Bank als een bewijs van vertrouwen en wij voelen ons bijzonder verplicht aan onze nieuwe cliënten. De overname van de private banking activiteiten van Deutsche Bank in Nederland draagt bij aan onze ambitie om een nog belangrijkere speler in de Nederlandse markt te worden. Schaalgrootte is nodig om ook in de toekomst op het hoogste niveau service te kunnen blijven verlenen en het gewenste investeringsniveau op peil te kunnen houden. De stijl en de bedieningsconcepten van Deutsche Bank sluiten heel goed aan bij die van Theodoor Gilissen. We zien daarom de continuïteit van de dienstverlening aan de private banking cliënten van Deutsche Bank in Nederland en de samenwerking met het Deutsche Bank team met vertrouwen tegemoet”.

Ook KBC, het moederconcern achter Theodoor Gilissen is positief over de overname: “'Deze versterking van Theodoor Gilissen Bankiers is een bevestiging van onze wens om, na de acquisitie van Effectenbank Stroeve in april jongstleden, een Nederlandse private bank te bouwen die zich zowel qua competentie als qua omvang kan meten met de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt. Deze nieuwe overname past volledig binnen onze Europese strategie van uitbreiding van een eersteklas netwerk van private banks” zegt Etienne Verwilghen, bestuurder van KBC Groep.