Rabobank Int. koopt Lend Lease Agri-Business

16 september 2003 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Rabobank International, de internationale zakenbank van de Nederlandse bankengroep, neemt de Amerikaanse financieringsmaatschappij Lend Lease Agri-Business. Rabobank betaalt $45 miljoen dollar in contanten aan de Amerikaanse financiele dienstverlener. Vanaf eind deze maand zal het bedrijf worden hernoemd naar 'Rabo Agrifinance'.

Lend Lease Agri-Business heeft $2,6 miljard aan kredieten in zijn beheer en 80 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Lend Lease Agri-Business is gevestigd in St. Louis, Missouri. Daarnaast heeft het bedrijf regionale vestigingen in St. Louis en in Stockton, Californië.

Country banking strategie
De overname van Lend Lease Agri-Business past volgens Rabobank in de country banking strategie. Daarbij gaat het om het overnemen van kleinere financiele partijen die actief zijn in landelijke gebieden in ontwikkelde markten en daar een sterke positie hebben in de agrarische sector. Deze strategie is erop gericht de deskundigheid van de Rabobank als retailbank voor particulieren en agrarische ondernemers in Nederland naar ontwikkelde markten elders in de wereld te exporteren.