Praat mee over de Gedragskaart Financiële Sector

13 juli 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Op woensdag 15 juli organiseert Banken.nl in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) tussen 16.00 en 17.00 uur een debat op Twitter over de Gedragskaart Financiële Sector. Praat mee door te tweeten met #gedragskaart. Juliëtte Heldens (Rabobank) en Jan Bolle (ING) zullen als ambassadeurs van de kaart vragen beantwoorden over de gewenste cultuur en het bijbehorende gedrag in de financiële sector.

#Gedragskaart
De Gedragskaart is een uitwerking van de eerder aan minister Dijsselbloem gepresenteerde Cultuurkaart. Iets meer dan een jaar geleden overhandigden vier jonge bankiers de Cultuurkaart aan minister Dijsselbloem van Financiën. De kaart beschrijft de gewenste cultuur in de financiële sector volgens jonge bankiers, en is ontstaan uit een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), Duisenberg School of Finance, Vrije Universiteit en de Argumentenfabriek. In het jaar dat hier op volgde werden in De Nieuwe Poort de Young Financial Dialogen georganiseerd.

Twitterdebat over de gedragskaart

Aan de hand van deze vijf bijeenkomsten hebben de jonge bankiers de Cultuurkaart verder uitgewerkt en op initiatief van De Nieuwe Poort – opnieuw in samenwerking met Duisenberg, NVB en De Argumentenfabriek - de Gedragskaart opgesteld. Op dit overzicht worden de vijf gewenste culturele waarden van de Cultuurkaart ‘betrouwbaar’, ‘integer’, ‘dienstbaar’, ‘betrokken’ en ‘ambitieus’ verbonden met concrete gedragingen en gedragsrichtlijnen. Op deze manier hopen de jonge bankiers – de sectorleiders van de toekomst – bij te dragen aan de vernieuwing en verbetering van de financiële sector.

Bekijk de Gedragskaart

Twitterdebat 15 juli

In het kader van de Gedrags- en Cultuurkaart Financiële sector organiseert Banken.nl op woensdag 15 juli a.s. een Twitterdebat over cultuur en gedrag in de financiële sector. Tussen 16:00 en 17:00 zullen Juliëtte Heldens (Rabobank) en Jan Bolle (ING), twee van de jonge bankiers die vorig jaar de Cultuurkaart overhandigden aan de minister, optreden als ambassadeurs van de kaart. Zij beantwoorden in dit uur vragen over de volgens de kaart gewenste cultuur en het bijbehorende gedrag. Vanuit het perspectief van de jongere generatie bankiers en op basis van de gedragskaart staan Heldens en Bolle de geïnteresseerden te woord. Praat mee door te tweeten met #gedragskaart.