ASN Bank ondersteunt plasticvisser Plastic Whale

18 maart 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mede mogelijk gemaakt door ASN Bank introduceerde Plastic Whale hun gelijknamige sloep op de Hiswa (Amsterdam Boat Show). De geheel van gerecyclede flessen gemaakte boot zal door de plasticvissers van Plastic Whale worden ingezet om de grachten van Amsterdam plasticvrij te maken.

Afgelopen woensdag 11 maart ging de 60ste editie van de Hiswa – Amsterdam Boat Show van start in de RAI. Dit keer stond tussen de plezierjachten en hippe speedboten een wel heel bijzondere sloep – de Plastic Whale gefabriceerd uit meer dan 10.000 plastic flessen afkomstig uit de Amsterdamse grachten. Het gelijknamige initiatief bouwde de sloep met steun van ASN Bank.

Drijvend plastic afval

Het Amsterdamse initiatief Plastic Whale zet zich in voor plasticvrije wateren wereldwijd, maar Amsterdam voorop. De sloep werd geïntroduceerd als nieuwe actie van de Amsterdamse plasticvissers ‘Amsterdam voor plasticvrije grachten’ en zal worden ingezet om drijvend plastic uit de grachten te vissen.

ASN Bank ondersteund Plastic Whale

Dat afval wordt vervolgens weer gebruikt voor het maken van meer boten. “We creëren waarde met plastic afval. Zo hebben we een designsloep gebouwd van meer dan tienduizend gerecyclede plastic flessen uit de Amsterdamse grachten. Hoe fantastisch zou het zijn als we van Amsterdam een voorbeeld voor andere steden in de wereld kunnen maken?”, aldus initiatiefnemer Marius Smit.

ASN hoofdsponsor

ASN Bank is een van de voornaamste sponsoren van de Plastic Whale en het Amsterdamse initiatief. Het ASN-eekhoorntje prijkt voorop de boeg vergezeld door de slogan ‘voor de wereld van morgen’. “Het leven – en dus de biodiversiteit – in zeeën en oceanen wordt ernstig bedreigd door de grote hoeveelheid plastic die erin terecht komt. Omdat biodiversiteit een van de drie pijlers van ons duurzaamheidsbeleid is, dragen wij bij aan Plastic Whale. Deze organisatie brengt het probleem van plastic afval bij een brede groep mensen onder de aandacht”, aldus de duurzame bank.