SNS: Contactloos betalen via app aan of uit te zetten

26 februari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

SNS maakt het als eerste bank in Nederland mogelijk om contactloos betalen via de eigen app op de betaalpas aan of uit te zetten. In de SNS-app kunnen klanten ook zelf de limiet aanpassen voor contactloos betalen. 25 februari is de nieuwe versie van de app live gegaan waarin dit mogelijk is gemaakt. 

SNS heeft de functionaliteit in de app ingebouwd om tegemoet te komen aan klanten die geen gebruik willen maken van contactloos betalen. Als een klant zijn betaalpas kwijt is of verliest, is het handig om op afstand contactloos betalen uit te kunnen zetten. Dit kan nu via de app eenvoudig met één handeling worden gedaan. Klanten kunnen per keer maximaal € 25 contactloos betalen zonder pincode. Ook kan de klant voor de veiligheid niet meer dan € 50 achter elkaar contactloos betalen zonder de pincode in te toetsen. Sinds de nieuwe versie kan de limiet ook via de app naar beneden worden bijgesteld.   

SNS - Contactloos betalen

Eerder deze maand is SNS begonnen met de uitrol van contactloos betalen. De verwachting is dat voor de zomer alle actieve passen zijn omgeruild. De bank merkt dat er onder klanten veel vraag is naar contactloos betalen. SNS blijft de app continu verbeteren om tegemoet te komen aan de wensen van klanten.