BinckBank formuleert nieuwe strategische doelstellingen

10 februari 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Naar aanleiding van haar eerder aangescherpte strategische focus op de particuliere klant en vanwege tegenvallende resultaten bij Alex Vermogensbeheer heeft BinckBank haar lange termijn doelstellingen gewijzigd en vernieuwd. Dat meldt de online beleggingsbank tijdens de presentatie van haar jaar- en kwartaalcijfers. Voor 2018 wil ze de klanttevredenheid verhogen en toewerken naar een meer balanceerde inkomensstroom en verhouding tussen kosten en inkomsten. Daarnaast legt ze de focus op een stijging van het aantal transacties. De oorspronkelijke doelstelling om in 2015 in totaal €3,5 miljard onder beheer te hebben wordt uitgesteld naar 2018.

Nieuwe strategische doelen

BinckBank zet in haar nieuwe strategie in op het verhogen van de klanttevredenheid. Een hoge klanttevredenheid wordt de belangrijkste maatstaf voor succes. "Enkel met prijs ga je het vandaag de dag niet redden. Daar zijn de beleggers te veeleisend voor geworden", aldus oud bestuursvoorzitter Koen Beentjes in een interview met Banken.nl.

BinckBank formuleert nieuwe strategische doelstellingen

BinckBank streeft voor 2018 naar een situatie waarin minstens twee derde van de inkomsten uit provisie-, rente- en vermogensbeheervergoedingen bestaat. Het aantal transacties moet verder groeien van 8,6 miljoen in 2014 naar 11 miljoen in 2018

De oorspronkelijke doelstelling om in 2015 in totaal €3,5 miljard onder beheer te hebben wordt uitgesteld naar 2018. Dit vanwege de tegenvallende resultaten bij Alex Vermogensbeheer. Beleggers haalden in het laatste kwartaal van 2014 €297 miljoen weg bij Alex als gevolg van tegenvallende resultaten van zijn handelssysteem.

Beperkte winststijging in 2015

In 2014 kwam het gecorrigeerde nettoresultaat van BinckBank uit op €57,5 miljoen, een kleine stijging ten opzichte van de €55,2 miljoen van het jaar ervoor. Deze stijging is echter voor een groot deel een gevolg van de boekwinst door de verkoop van het 50% belang in de pensioenverzekeraar Be Frank. De provisie-opbrengsten vielen in 2014 flink lager uit. Het aantal transacties steeg echter wel met 6% in 2014 ten opzichte van 2013. Volgens de nieuwe topman Vincent Germyns zet deze stijging van het aantal transacties door in 2015.